Evenementen

Bergen op Zoom: de stad van bourgondisch leven! De stad waar lekker eten, gezelligheid en feesten een leefstijl is. Dat blijkt wel uit de vele evenementen die hier plaatsvinden. We zetten de leukste Bergse evenementen in 2019 op een rij.

ProefMei: 24, 25, 26 mei 2019
Genieten van lokale lekkernijen, met de focus op de 3 A’s van de Brabantse Wal: Aardbeien, Ansjovis en Asperges. Dat is ProefMei! En dat alles in een sfeervolle setting tussen de prachtige monumenten van Bergen op Zoom. De afgelopen jaren deed het zonnetje aardig zijn best aanwezig te zijn. Hopelijk lukt het hem ook dit jaar weer!
JazzBoZ: 14, 15, 16 juni 2019
Swingen geblazen! Zoals elk jaar vindt in juni het evenement JazzBoZ plaats, waarbij het allemaal draait om muziek en gezelligheid. Dat alles gaat gepaard met te gekke optredens op verschillende locaties in onze stad.
Maria Ommegang: 30 juni 2019
Een cultuur historisch fenomeen, dat is de Maria Ommegang. Deze dankstoet, ter ere van Maria, vindt plaats omdat Bergen op Zoom in de Tweede Wereldoorlog, relatief gezien, groot oorlogsgeweld bespaard is gebleven. Historische groepen, bijbelse taferelen, praalwagens en zang- en dansgroepen wisselen elkaar af. Een indrukwekkende stoet met maar liefs 900 deelnemers! Krabbenfoor: 25, 26, 27, 28 juli 2019
Voor veel Bergenaren een hoogtepunt in hun zomervakantie: de Krabbenfoor! Van origine een braderie, maar inmiddels is het veel meer dan dat. Het is een weekend lang feest in de binnenstad, met in de middag en avond tal van optredens.
Foodstoet zomereditie: 30, 31 augustus en 1 september 2019
Eten, eten en nog eens eten… En dat in een sfeervolle setting onder de Bergse zon: dat is de Foodstoet! Dit populair foodtruckevenement heeft inmiddels een goede naam gemaakt in Bergen op Zoom. Van heinde en verre komen mensen af op al het lekkers van de Foodstoet.
Kunsten in de Monumenten: 14, 15 september 2019
Een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur: dat is Kunsten in de Monumenten, landelijk ook wel Open Monumentendagen genoemd. In tal van monumenten in Bergen op Zoom vinden dat weekend optredens en tentoonstellingen plaats. Het hele programma van Kunsten in de Monumenten volgt nog en zal hier te vinden zijn.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: